40 kr
Ett klassiskt och mustigt matbröd bakat med surdeg och skållat mjöl. De goda brödkryddorna anis, fänkål och pommerans, tillsammans med surdegen förmedlar en ljuvlig smak och doft från svunna tider.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, RÅGmjöl, MJÖLK, SMÖR, potatis, MALTsirap, ÄGG, RÅGsurdeg. jäst, salt. Kryddor: Anis, fänkål & pomerans.
50 kr
Bondbröd är ett stenugnsbakat bröd gjort på gammaldags vis. Rågmjölet skållas dagen innan bakningen, vilket gör brödet lite extra saftigt. Brödet bakas med surdeg som får jäsa och vila under lång tid innan det slutligen gräddas. Det har en mild och naturlig smak, utan brödkryddor, vilket även gör det till barnens favorit. Ett höjdarmellanmål efter skolan, eller en lång dag på jobbet helt klart.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, RÅGmjöl, RÅGsurdeg, KORNMALT, sirap, rapsolja, jäst, salt.
40 kr
Danskt rågbröd tillhör våra lite grövre bröd med solroskärnor och linfrö. Danskt rågbröd är mycket hållbart, saftigt och aromrikt. En äkta klassiker till alla våra stora mathelger, men den smakar lika gott till vardags. Fina smakbrytningar får du med marmelad och ost, eller med ägg och ansjovis.
Ett äkta danskt rågbröd som smakar bäst ”hver gang”! En självklarhet till smørrebrød.
Ingredienser: Vatten, VETEmjöl, mältade RÅGflingor, RÅGmjöl, solroskärnor, linfrö, surdeg av RÅG och MALTmjöl (KORN), jäst, salt, VETEmalt,
40 kr
Osötat kalljäst surdegsbröd smaksatt med olivolja, oliver, oregano och havssalt. En svensk variant som för tankarna till medelhavet. Naturligt god mild smak från surdegen, olivoljan och havssaltet som ger en angenäm ton. Brödet är ljuvligt mjukt och saftigt.
Fantastiskt gott till sommarens alla bufféer.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, RÅGmjöl, DURUMVETEmjöl, VETEsurdeg, rapsolja, KORNmalt, oliver, jäst, paprikapasta, olivolja, oregano, salt, vinäger.
40 kr
Levain är en riktigt god och rustik surdegslimpa som smakar mycket, med en lätt syrlighet och en härligt seg skorpa. Surdegsbrödens surdegsbröd.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, surdeg av VETE & RÅG, DURUMVETEmjöl, jäst, malt av KORN, rapsolja, havssalt.
50 kr
Ett nyckelhålsmärkt bröd med rustikt utseende och smak, som uppfyller kraven för Dietistens val. Bakat med 32% fullkorn, osötat och med mindre salt. Vår bakprocess med surdeg, skållat mjöl och långa jästider gör att brödet blir extra gott och hållbart utan konstiga tillsatser.
Ingredienser: Fullkornsmjöl av VETE, Vatten, VETEmjöl, RÅGflingor, solroskärnor, HAVREkärnor, solrosfrö, vört av KORN, RÅGmjöl, linfrö, VETEkärnor, jäst, HAVREfiber, rapsolja, salt, MALTextrakt (KORN), MALTlningmjöl). av VETEmjöl, RÅGmjöl, vatten, KORNMALT), MALT.
20 kr
Kanske det mest franska av alla bröd! Som även betyder liten käpp på franska. Underbart att se alla morgonpigga fransmän köpa sina baguetter från det egna favoritbageriet. Härligt spröda och luftiga baguetter med en frasig skorpa.
Enkelt och gott i alla lägen, perfekt till soppa och buffé.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, jäst, salt, rapsolja, socker, druvsocker, MALTmjöl (KORN),
20 kr
Pain riche är toppad med vallmorö. Pain riche bakades i Frankrike redan i slutet av 1800-talet. Det finns uppgifter om att det bakades i Sverige på 1930-talet, men under andra världskriget blev det brist på vetemjöl och brödet bakades sedan under många år. Men ett antal år senare återupptogs bakande av brödet med det luftiga, mjuka innanmätet och knapriga skorpan. Enkelt och gott i alla lägen, perfekt till soppa och buffé.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, jäst, salt, rapsolja, socker, druvsocker, MALTmjöl (KORN), vallmofrön.
25 kr
En älskad klassiker till frukosten. Ett bröd med många smeknamn; barkis för göteborgaren och bergis för stockholmaren. För oss dalfolk är det kort och gott franskbröd. Jättegott att rosta, gärna serverad med en klick marmelad och ost.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, jäst, salt, rapsolja, socker, druvsocker, MALTmjöl (KORN),
40 kr
Kungsbröd är en större variant av Långfranskan. En riktig klassiker till frukost, supergod att rosta!
Under medeltiden kallades bröd bakat på vetemjöl för ”herremansbröd” – medan ”svennebrödet” var bakat på korn, havre eller råg. Men från att ha varit ett bröd för samhällets övre skikt är det idag en folkkär klassiker på varje frukostbord. Det fick namnet franskbröd vid mitten av 1700-talet, då bagerierna hämtade impulser från Frankrike och började sälja det vita brödet som ”det franska brödet”.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, jäst, salt, rapsolja, socker, druvsocker, MALTmjöl (KORN),
90 kr
Kavelgris (Kavelgrais på Älvdalska) är ett mjukt tunnbröd från Älvdalen bakat på gräddmjölk, potatis, rågsikt och vetemjöl. Smaksatt med anis, fänkål, sirap och äkta smör. Bakas på häll och passar perfekt som tillbehör till middagen, lunchen eller precis som det är med något gott tillbehör.
Ingredienser: VETEmjöl, RÅGmjöl, GRÄDDMJÖLK, KORNmjöl, SMÖR, potatis, sirap, jäst, salt.
Krydda: Anis & fänkål.
70 kr
De historiska vingslagen lever vidare från farmors tid. Tult eller Tuttul är ett av flera namn på tunnbrödssmörgåsar gjorda på mjukt tunnbröd från Siljansbygden i Dalarna. Varje socken och gård i Siljansbygden har sitt eget namn på detta tunnbröd. I andra socknar är smörgåstypen känd som tult, strut, bitå eller läfsa.
Ingredienser: VETEmjöl, RÅGmjöl, vatten, potatis, sirap, jäst, salt.
30 kr
Klassisk gammaldags siktkaka eller hålkaka som det även kallas. Anis och fänkål kryddar detta bröd och ger det sin karakteristiska smak,. Brödet är gjort på surdeg och skållat mjöl. Degen får sedan jäsa och vila under lång tid innan det gräddas. Det ger ett extra gott och saftigt bröd med lång hållbarhet och gör det sådär perfekt bitigt och saftigt.. Gott till frukost eller till en värmande grönsakssoppa. Lite smör och en skiva ost, det är allt som behövs. Ett perfekt smörgåsbröd!
Ingredienser: VETEmjöl, MJÖLK, SMÖR, RÅGsikt, potatis, sirap, salt, jäst. Kryddor: Anis & fänkål.
40 kr
Vårt grekiska lantbröd är ett ljust och osötat matbröd av det riktigt goda slaget. Brödet är gjort på surdeg och skållat mjöl, degen får sedan jäsa och vila under lång tid innan det bakas på stenhäll. Det ger en extra aromrik och härlig skorpa plus ett saftigare bröd. Brödet är okryddat och neutralt i smaken, så det passar utmärkt bra både till soppa och sallad eller till frukost.
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, salt, jäst, olivolja, YOGHURT, honung.
35 kr
Hönökaka är en typ av platt mjuk ljus naggad brödkaka. Brödet bakas i runda platta stycken, men säljs i halvcirkelbitar. En god klassiker, gärna med en skiva ost på. Passar både till frukost, fika, lunch, middag och kvällssmörgåsen.
Ingredienser: VETEmöl, RÅGsikt, MJÖLK, sirap, SMÖR, jäst, salt.
35 kr
Brödet för dig som verkligen älskar att rosta. Frasigt och gott med solmoget vete. Lika gott till en lång härlig söndagsbrunch som när du vill ha en riktigt frasig start på dagen eller till kvällsfikat med smör och marmelad. Ett matigare och lite tyngre toastbröd.
Prova, vi lovar att du inte kommer bli besviken.
IngreIngredienser: VETEmjöl, RÅGsikt, vatten, SMÖR, ÄGG, jäst, salt, rapsolja, socker, druvsocker, MALTmjöl (KORN),.
40 kr
Klassisk saftig vörtlimpa. Smaken, saftigheten och utseendet – allt sitter!
Fylld med julens alla smaker och en härlig sötma från maltsirap och russin.
Perfekt till julbordets alla läckerheter!
IngreIngredienser: VETEmjöl, RÅGmjöl, julmust, porter, SMÖR, MJÖLK, GRÄDDE, russin, ÄGG, kryddor, jäst, salt.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna